Ohjelmanjärjestäjäksi?

Onko sinulla suunnitteilla loistava esitys? Koetko suurta intohimoa tiettyä sarjaa, peliä taikka ilmiötä kohtaan ja haluat välittää innostuksesi ilosanomaa myös muille ihmisille? Oletko kävelevä anime- ja/tai roolipelitiedon arkisto ja koet velvollisuudeksesi jakaa suurta tietouttasi eteenpäin? Oletko pohtinut animemechojen iskunvaimennusta tai pimeiden haltioiden mystisiä riittejä jo useamman väitöskirjan verran ja haluat tuoda tutkimuksesi tulokset julki? Haluatko saattaa uusia ihmisiä pöytäpelaamisen ihmeelliseen maailmaan? Oletko haaveillut esiintymisestä täydelle konserttisalille tai etsiikö bändisi loistavaa ulkokeikkapaikkaa alkusyksylle?

Jos vastasit yhteen tai useampaan "kyllä", tule pitämään ohjelmaa Traconiin!

Tracon on ennen kaikkea aktiivisten harrastajien tapahtuma. Siksi kaipaammekin jälleen ohjelmaa myös kaikilta Traconin kävijöiltä ja yhteistyökumppaneilta. Ohjelma Traconissa on perinteisesti sisältänyt luentoja, paneelikeskusteluja, esityksiä, työpajoja, kilpailuja ja turnauksia, musiikkia sekä erilaisia pelejä (mm. lautapelit, korttipelit, figupelit, pöytäroolipelit, liveroolipelit), mutta otamme mielellään harkintaan myös kaikki uudet ohjelmaformaatit.

Osviittaa siitä, minkälaista ohjelmaa Traconissa on aikaisemmin ollut, saat esimerkiksi edellisten tapahtumien ohjelmakartoista, mutta älä anna perinteisten käsitysten siitä mitä coniohjelma on rajoittaa mielikuvitustasi!

Erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten esittelypöydät ja miitit ovat oleellinen osa tapahtuman tarjontaa. Myös niille varataan tilaa tänäkin vuonna. Huom. miitinjärjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin puhe- tai esitysohjelmanpitäjille.

Traconin käytössä on myös laaja ulkoalue Sorsapuistossa, jossa voi järjestää monenlaista ohjelmaa niin erikokoisissa teltoissa kuin livelavalla sekä toki muuallakin puistossa. Sorsapuistoon on kaikilla vapaa pääsy, joten Tracon Live! -lavalla esiintyminen on loistava tilaisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Traconin tämän vuoden teemana on Pahikset ja otamme erityisen mielellämme tuota teemaa käsittelevää ohjelmaa vastaan. Tapahtuman yleisinä teemoina ovat tietenkin Roolipelit ja Pelit sekä Anime, Manga ja Cosplay joten luonnollisesti haemme ensisijaisesti näihin teemoihin sopivaa ohjelmaa.

Mitä kannattaa muistaa kun hakee ohjelmanpitäjäksi Traconiin

Suunnittele ohjelmasi hyvin. Valmista n+1:n dian Powerpoint -esitystä ei tarvitse laittaa hakemuksesi liitteeksi, mutta mitä paremmin pystyt ohjelmasi sisällön meille kuvailemaan, sitä helpompi meidän on ottaa ohjelmasi mukaan Traconiin. Autamme myös tarvittaessa ohjelmaidean jalostamisessa. Ohjelmaa suunnitellessasi sinun kannattaa ottaa huomioon ohjelmasi kohdeyleisö. Tuhat kampanjaa läpikahlanneen roolipelijäärän ja kilometrin mittaisen MAL-palkin omistavan animegurun toiveet ohjelmalta ovat erilaiset kuin hiukan roolipelejä kokeilleilla ja muutaman viime kauden animea nähneillä uusilla harrastajilla.

Kysy rohkeasti lisätietoja esitystekniikasta, lavasteista ja normaalista poikkeavista tilankäytöistä. Etenkin osallistavan ohjelman (larpit, interaktiiviset visailut/kilpailut) kohdalla avustamme mielellämme suunnittelussa ja tarvittaessa myös materiaalikustannuksissa. Huomioi, että Traconin pajaohjelmat pidetään kävijöille maksuttomina, jolloin materiaalitarpeet kannattaa tuoda selvästi esille, jotta voimme sellaiset hankkia.

Pääsääntöisesti otamme mukaan vain uusia ohjelmia, eli jos olet itse pitänyt saman luennon jo jossakin toisessa tapahtumassa hiljattain, tai aiot pitää lähes identtistä ohjelmaa (esim. luento aiheesta X) kuin mitä aiemmin on nähty, suosittelemme päivittämään ideaa ja miettimään siihen uutta lähestymiskulmaa (esim. teemamme ja aihealueidemme kautta) ennen ohjelmaidean tarjoamista.

Asia selvä, mutta miten sitten haen ohjelmanpitäjäksi Traconiin?

Traconiin voi hakea ohjelmanpitäjäksi kahdella tavalla: joko lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen ohjelma ät tracon.fi tai täyttämällä allaolevista linkeistä löytyvät Kompassin ohjelmalomakkeet. Osoitteeseen ohjelma ät tracon.fi kannattaa aina lähettää sähköpostia jos on kysymyksiä Traconin ohjelmaan tai ohjelmanpitämiseen liittyen.

Ohjelmalomake

Tarjoa ohjelmaa

Tällä lomakkeella haet yleisesti ohjelmapitäjäksi.

Roolipelilomake

Hae pelinjohtajaksi pöytäroolipeliin

Tällä lomakkeella haet roolipelin vetäjäksi.

 

Ohjelmalomakkeen kentät "Otsikko" ja "Kuvaus" ovat tietoja jolla myyt ohjelmaasi ensisijaisesti Traconin kävijöille. Näiden kenttien tiedot tulevat esiin verkon ohjelmakarttaan ja ohjelmalehteen. Kuvausta ja otsikkoa voit vapaasti muokata ohjelmakartan julkistukseen asti. Jos haluat avata ohjelmaideaasi enemmän ohjelmavastaaville, tai sinulla on ohjelmavastaaville muita terveisiä, käytä "Vapaamuotoiset terveiset" -kenttää.

Traconin ohjelmakartta on laaja, muttei ääretön. Mitä nopeammin tarjoat ohjelmaasi, sitä varmemmin se myös mahtuu ohjelmakarttaan. Samasta syystä emme myöskään ota yhdeltä ohjelmanpitäjältä pääsääntöisesti vastaan kuin yhden ohjelman. Toki saat olla oman luentosi lisäksi mukana esimerkiksi puhumassa paneelissa tai esiintymässä livelavan show'ssa. Ohjelmanpitäjät (poislukien miittien järjestäjät) pääsevät luonnollisesti ilmaiseksi tapahtumaan.

 

 

Säätöyhteisö B2 ry