Ohjelmanjärjestäjäksi?

Onko sinulla suunnitteilla loistava esitys? Koetko suurta intohimoa tiettyä sarjaa, peliä taikka ilmiötä kohtaan ja haluat välittää innostuksesi ilosanomaa myös muille ihmisille? Oletko kävelevä anime- ja/tai roolipelitiedon arkisto ja koet velvollisuudeksesi jakaa suurta tietouttasi eteenpäin? Oletko pohtinut animemechojen iskunvaimennusta tai pimeiden haltioiden mystisiä riittejä jo useamman väitöskirjan verran ja haluat tuoda tutkimuksesi tulokset julki? Haluatko saattaa uusia ihmisiä pöytäpelaamisen ihmeelliseen maailmaan? Oletko haaveillut esiintymisestä täydelle konserttisalille tai etsiikö bändisi loistavaa ulkokeikkapaikkaa alkusyksylle?

Jos vastasit yhteen tai useampaan "kyllä", tule pitämään ohjelmaa Traconiin!

Tracon on ennen kaikkea aktiivisten harrastajien tapahtuma. Siksi kaipaammekin jälleen ohjelmaa myös kaikilta Traconin kävijöiltä ja yhteistyökumppaneilta. Ohjelma Traconissa on perinteisesti sisältänyt luentoja, paneelikeskusteluja, esityksiä, työpajoja, kilpailuja ja turnauksia, musiikkia sekä erilaisia pelejä (mm. lautapelit, korttipelit, figupelit, pöytäroolipelit, liveroolipelit), mutta otamme mielellään harkintaan myös kaikki uudet ohjelmaformaatit.

Osviittaa siitä, minkälaista ohjelmaa Traconissa on aikaisemmin ollut, saat esimerkiksi edellisten tapahtumien ohjelmakartoista, mutta älä anna perinteisten käsitysten siitä mitä coniohjelma on rajoittaa mielikuvitustasi!

Erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten esittelypöydät ja miitit ovat oleellinen osa tapahtuman tarjontaa. Myös niille varataan tilaa tänäkin vuonna. Huom. miitinjärjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin puhe- tai esitysohjelmanpitäjille.

Traconin käytössä on myös laaja ulkoalue Sorsapuistossa, jossa voi järjestää monenlaista ohjelmaa niin erikokoisissa teltoissa kuin livelavalla sekä toki muuallakin puistossa. Sorsapuistoon on kaikilla vapaa pääsy, joten Tracon Live! -lavalla esiintyminen on loistava tilaisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Traconin tämän vuoden teemana on Pahikset ja otamme erityisen mielellämme tuota teemaa käsittelevää ohjelmaa vastaan. Tapahtuman yleisinä teemoina ovat tietenkin Roolipelit ja Pelit sekä Anime, Manga ja Cosplay joten luonnollisesti haemme ensisijaisesti näihin teemoihin sopivaa ohjelmaa.

Mitä kannattaa muistaa kun hakee ohjelmanpitäjäksi Traconiin

Suunnittele ohjelmasi hyvin. Valmista n+1:n dian Powerpoint -esitystä ei tarvitse laittaa hakemuksesi liitteeksi, mutta mitä paremmin pystyt ohjelmasi sisällön meille kuvailemaan, sitä helpompi meidän on ottaa ohjelmasi mukaan Traconiin. Autamme myös tarvittaessa ohjelmaidean jalostamisessa. Ohjelmaa suunnitellessasi sinun kannattaa ottaa huomioon ohjelmasi kohdeyleisö. Tuhat kampanjaa läpikahlanneen roolipelijäärän ja kilometrin mittaisen MAL-palkin omistavan animegurun toiveet ohjelmalta ovat erilaiset kuin hiukan roolipelejä kokeilleilla ja muutaman viime kauden animea nähneillä uusilla harrastajilla.

Kysy rohkeasti lisätietoja esitystekniikasta, lavasteista ja normaalista poikkeavista tilankäytöistä. Etenkin osallistavan ohjelman (larpit, interaktiiviset visailut/kilpailut) kohdalla avustamme mielellämme suunnittelussa ja tarvittaessa myös materiaalikustannuksissa. Huomioi, että Traconin pajaohjelmat pidetään kävijöille maksuttomina, jolloin materiaalitarpeet kannattaa tuoda selvästi esille, jotta voimme sellaiset hankkia.

Pääsääntöisesti otamme mukaan vain uusia ohjelmia, eli jos olet itse pitänyt saman luennon jo jossakin toisessa tapahtumassa hiljattain, tai aiot pitää lähes identtistä ohjelmaa (esim. luento aiheesta X) kuin mitä aiemmin on nähty, suosittelemme päivittämään ideaa ja miettimään siihen uutta lähestymiskulmaa (esim. teemamme ja aihealueidemme kautta) ennen ohjelmaidean tarjoamista.

Asia selvä, mutta miten sitten haen ohjelmanpitäjäksi Traconiin?

Traconiin voi hakea ohjelmanpitäjäksi lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen ohjelma ät tracon.fi. Samaa osoitteeseen kannattaa aina lähettää sähköpostia jos on kysymyksiä Traconin ohjelmaan tai ohjelmanpitämiseen liittyen.

Huomaathan että luentosalimme ovat jo tältä vuodelta täynnä. Meille mahtuu kuitenkin vielä jonkinverran pajoja!

Games on Demand -pelinjohtajaksi tai sisäänheittäjäksi

Games on Demand tiimiin ei oteta enempää työvoimaa Traconiin 2017, mutta jos haluat lähteä mukaan toimintaan muihin tapahtumiin, ota yhteyttä!

Games on Demand eli Peliä Pyynnöstä tarjoaa jatkuvaa roolipeliohjelmaa, jossa sisäänheittäjät tuovat ihmisvirrasta pelaajia lyhyisiin (n. 30-45min) aloittelijaystävällisiin roolipeleihin. Ideana on esitellä roolipelaamista harrastuksena, tarjota matalan kynnyksen pelaamista sekä lyhyttä tekemistä muun ohjelman väliin. Games on Demandissa näkee yleensä kolmea pelityyppiä:

-Nimenomaan Games on Demand -toimintaa varten suunniteltuja pelejä, esim. Pyöreän pöydän ritarit
-Lyhyeksi suunniteltuja skenaarioita yksinkertaisille säännöstöille, esim. World of Dungeons ja miniluola
-Pitkiä jatkuvia pelejä, joihin voi tulla ja lähteä milloin vain, esim. old school D&D:tä.

Raskaampia säännöstöjä on myös mahdollista karsia riittävän kevyeksi, että peli toimii lyhyessä formaatissa. Koska näin lyhyt peliformaatti on harvinainen normaalissa pöytäroolipelaamisessa, järjestämme elokuussa virtuaalisen workshopin lyhyiden pelien valmistelusta ja vetämisestä. Lisätietoja workshopista tulee myöhemmin sähköpostitse toimintaan ilmoittautuneille. Alustana workshopille on todennäköisesti Skype tai Hangouts.

Games on Demand -pelinjohtajat ja sisäänheittäjät saavat työvoiman edut, mutta intensiivisen ja etukäteissuunnittelua vaativan työtehtävän vuoksi työaika on vähimmillään vain 6h. Enemmän saa toki tehdä. Työajan voi jakaa toivomallaan tavalla pelauttamiseen ja sisäänheittämiseen kummallekin conipäivälle.

Jos tällainen pelinjohtamiskokemus ja/tai sisäänheitto kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen glowie@tracon.fi ja kertomalla:
-Oma pelinjohtamistausta lyhyesti
-Kiinnostus osallistua elokuun workshoppiin
-Millaisia pelejä tai skenaarioita aikoisit vetää
-Kiinnostus tehdä sisäänheittoa
-Mahdollisia työvuoro- ja määrätoiveita (saa ilmaista myös lähempänä conia)
-Muita terveisiä

Games on Demand -pelinjohtajille ja sisäänheittäjille on suunnitteilla oma sähköinen lomake. Sähköpostilla mukaan ilmoittautuneet ohjataan lomakkeelle sitten, kun se otetaan käyttöön, että tiedot saadaan Kompassiin. Kysymyksiä voi lähettää myös osoitteeseen glowie@tracon.fi.

 

Conikuvat.fiAiconLautapeliopasSäätöyhteisö B2 ry