Kunniavieras: Chris Huelsbeck

Traconin kunniavieraaksi saapuu vuonna 2017 maineikas pelimusiikkisäveltäjä Chris Huelsbeck!

Chris Huelsbeck on palkittu säveltäjä ja äänisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten yli 30-vuotisesta urastaan videopeliteollisuuden parissa. Hän on tarjonnut korkealaatuista musiikkia ja äänitehosteita yli 80 projektiin ja tehnyt itselleen nimeä niin fanien parissa kuin luotettavana alihankkijana. Hän on luonut muistettavaa musiikkia monimutkaisista elektronisista sävellyksistä aina täysimittaisiin orkesteripartituureihin saakka monissa eri musiikkityyleissä. Huelsbeckin projekteihin kuuluvat mm. Star Wars: Rogue Squadron -sarja, Turrican, Giana Sisters, Tunnel B1, Extreme Assault, War of the Worlds, Doctor Who: Legacy sekä Symphonic Shades, täysimittainen 70 minuutin konsertti ja CD-julkaisu, joka kattaa Huelsbeckin parhaiten tunnetun tuotannon. Hänen saavutuksiinsa kuuluvat myös lähihistorian kolme eniten rahaa kerännyttä musiikkiaiheista Kickstarter-kampanjaa: Turrican Soundtrack Anthology, jonka hänen faninsa ottivat vastaan innolla ja joka voitti VGMonline.netin parhaan kokoelmasoundtrackin palkinnon, sekä The Piano Collection ja hänen viimeisin projektinsa Turrican II – The Orchestral Album.

Chris Huelsbeck syntyi Kasselissa, Saksassa vuonna 1968: hän huomasi omistautuneensa musiikille jo hyvin nuorena ja aloitti pianonsoiton opinnot arvostetun pianonsoitonopettaja-isoäitinsä johdolla. Hän sävelsi jo nuorena ensimmäiset kappaleensa. 14-vuotiaana Huelsbeck sai ensimmäisen tietokoneensa, legendaarisen Commodore 64:n. Hän alkoi opiskella erinäisiä ohjelmointikieliä, mutta jatkoi myös soittamista ja säveltämistä. Joitain vuosia myöhemmin hän voitti kuuluisan saksalaisen tietokonelehden järjestämän tietokonemusiikkikilpailun. Tästä alkoi Huelsbeckin ura ammattimaisena tietokone- ja videopelien soundtrack-säveltäjänä. Chrisin tavoitteena on aina ajatella laatikon ulkopuolella ja hän on vakiinnuttanut asemansa tasaisena voimana videopeliaudion parissa.

Chris Huelsbeck pitää San Fransiscoa kotipaikkanaan, mutta tällä hetkellä hän matkustaa vaimonsa ja kahden pörröisen kissansa kanssa Yhdysvaltojen halki matkailuvaunussa, jossa on yksilöity musiikkistudio.

Chris Huelsbeckin koko pelisoundtrack-katalogi: http://www.huelsbeck.com/credits/
Näytteitä Huelsbeckin tuotannosta: http://www.huelsbeck.com/samples/
Huelsbeckin matkustusblogi: http://thecruisincrew.com/

Chris Huelsbeck Traconissa

Chris Huelsbeckin musiikkia voi kuulla Traconin Peliperjantain yhteydessä esitettävässä konsertissa Tampere-talossa perjantaina 8.9. klo 19 alkaen. Huelsbeckin sävellyksiä kuullaan sovitettuna kolmelle pianolle: säveltäjä itse saapuu konsertin kunniavieraaksi ja kertoo musiikistaan ja säveltämisestä.

Voit ostaa liput konserttiin jo nyt Tampere-talon sivujen kautta: https://tampere-talo.fi/tapahtumat/traconin-peliperjantai-esittaa-chris-huelsbeck/

Huelsbeckin oma kunniavierasohjelma pidetään lauantaina klo 16:00 Duetto 2:ssa. Ohjelman tarkempi kuvaus saapuu piakkoin.

Kunniavieraspaneelissa sunnuntaina klo 15:00 Pienessä salissa Huelsbeck ja toinen kunniavieraamme Angel Leigh McCoy keskustelevat musiikista ja narratiivista peleissä.

LautapeliopasSäätöyhteisö B2 ryConikuvat.fiAicon