Cosplay

Esittelyt

World Cosplay Summit -karsinta

World Cosplay Summitin eli cosplayn maailmanmestaruuskilpailun Suomen karsinta pidetään jälleen portfoliohaun pohjalta. Karsinnan hakuaika on 29.5.-11.6. Valinta tehdään lähetettyjen portfolioiden perusteella kesäkuussa ja Traconissa pääsemme ihailemaan valittuja pukuja ja esityksiä. WCS:ssä kilpaillaan kahden hengen joukkueissa sekä puvunteon että esiintymisen saralla. Paras joukkue edustaa Suomea kesän 2018 finaalissa Japanissa. Löydät hakuohjeet karsintakilpailuun alla olevasta linkistä.

Karsintakisassa on rajoituksia esitysten musiikin suhteen, ks. alempana olevat tiedot

Lisätietoa WCS:stä -> World Cosplay Summit

HAKUOHJEET - Hakuaika 29.5.-11.6.2017


Nordic Cosplay Championship -karsinta

 

Nordic Cosplay Championshipin eli cosplayn pohjoismaisen mestaruuskisan karsinnassa kisataan soolona puvunteon ja esiintymisen taidoista. Traconin karsinnan voittaja edustaa Suomea NCC:ssä kesällä 2018 järjestettävässä finaalissa, osana  kolmen hengen edustusjoukkuetta. Kisaan haetaan kesäkuussa erillisellä hakemuksella, joista valitaan kisaajat Traconin karsintaan.

Karsintakisassa on rajoituksia esitysten musiikin suhteen, ks. alempana olevat tiedot.

Lisätietoa NCC:stä -> Nordic Cosplay Championship

 

NCC:n ja WCS:n musiikkirajoitukset

Arvokisoissa tulee käyttää tekijänoikeusvapaata musiikkia, jotta voimme lähettää esitykset suorana stream-lähetyksenä ja esittää myös taltiointeja esityksistä jälkikäteen. 

Tekijänoikeuksista vapaata musiikkia löytää netistä esimerkiksi googlaamalla "copyright free music" tai "royalty free music". 
Voit myös hankkia musiikkia Teoston ulkopuoliselta artistilta. Tähän tarvitaan artistilta saatu nimenomainen lupa musiikin käyttöön, eikä artisti saa kuulua mihinkään tekijänoikeusorganisaatioihin. Tällaisia lupia voi saada tutuilta muusikoilta ja sellaisen voi myös joissain olosuhteissa ostaa. Huomatkaa, että tekijänoikeusvapauden vaatimus päätee myös kappaleeseen, ei vain sen esittäjään, eli esim. coveri tekijänoikeussopimuksilla suojatusta kappaleesta ei käy.
 Hankithan luvan kirjallisena, jotta mekin saamme lukea sen. 

Kun teet ääniraitaasi, kirjaa ylös myös mitä kappaleita käytät ja mistä olet ne löytänyt, jotta voimme varmistua niiden tekijänoikeusvapaudesta.

 


Esityskilpailu

Esityskilpailussa tuomaroinnin pääpainona on esitys.
Tarkoituksena on luoda yksin tai ryhmissä valitsemillenne cosplayhahmoille sopiva, lyhyt esitys. Esitys voi olla mitä vain tyylilajia aina tanssista lauluesitykseen.

Kilpailuunosallistujat valitaan ilmoittautumisten perusteella.


Hall cosplay

Onko sinulla uusi, ihana cosplayasu? Oletko valmis hyppäämään lavalle lyhyellä varoitusajalla?
Nyt saattaa olla juuri sinun tähtihetkesi, sillä cosplaykyttääjämme saattavat iskeä silmänsä juuri sinun pukuusi.
Hall cosplayssa kisaajat etsitään tavallisten conikävijöiden joukosta lauantain aikana.
Valitsijahenkilömme jututtavat pukuilijoita ja jos sääntöjen kriteerit täyttyvät, pyytävät heitä mukaan kilpailuun.
Jos et halua mukaan kisaan, kieltäydythän kohteliaasti.
Voittajan valitsee tuomaristo.

 

Pukudesignkilpailu

Pukudesignkilpailu tarjoaa mahdollisuuden esitellä originaalihahmoon pohjautuvaa asua yleisölle.
Asun lähteenä voi toimia esimerkiksi oma roolipeli-, larp-, sarjakuva-, furry-, keskiaika- tai muu vastaava hahmo, tai vaikkapa oma versio jo ennestään olemassaolevasta hahmosta. Kisaan voi osallistua yksin, parina tai ryhmänä.
Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.


 

Säännöt ja tuomarointi


Esityskilpailu

- Esityksen maksimipituus on neljä(4) minuuttia.
- Pukujen tulee olla lisensoiduista hahmoista, mutta sillä ei ole väliä, onko kyseessä elokuva-, peli- vai sarjakuvahahmo.
- Puvun tulee olla kisaajien/kisaajan/jonkun kisaavan ryhmän jäsenen itsevalmistama n.80% (eli esim. peruukki tai kengät voivat olla kaupasta).
- Et saa olla sijoittunut aikaisemmin kisoissa samalla puvulla.
- Hahmojen alkuperämaa voi olla mikä tahansa.
- Esityksen tulee olla kisaajan/kisaajien/jonkun ryhmäläisen itse suunnittelema/koreografioima//.
- Esityksessä käytettävillä musiikeilla tulee olla vähintään youtube-käyttölupa, tai musiikki voi olla itsesävellettyä/-tuotettua.


- Tuomaroinnin pääpaino on esityksessä, jossa katsotaan tilankäyttöä, valo- ja äänisuunnittelua ja esiintymistä, sekä sarjauskollisuutta.
- Puvuissa katsotaan puvun huolittelua, materiaalien käyttöä, maskeerausta, toteutusta annettuun lähdeaineistoon nähden ja yleistä ilmettä, oikeaoppista kaavoitusta tai puvun sisäpuolta ei tutkita, eli riittää, että puku on ulospäin hahmonsa näköinen.

Esitys kattaa 2/3 tuomaroinnin pisteistä, puvut 1/3.

 

Hall Cosplay

- Puvun tulee olla lisensoidusta hahmosta.
- Puvun tulee olla kisaajan itsevalmistama n.80%.
- Hahmojen alkuperämaa voi olla mikä tahansa.
- Et saa olla sijoittunut aikaisemmin kisoissa samalla puvulla.

- Puvuissa katsotaan puvun huolittelua, materiaalien käyttöä, maskeerausta, toteutusta annettuun lähdeaineistoon nähden ja yleistä ilmettä, oikeaoppista kaavoitusta tai puvun sisäpuolta ei tutkita, eli riittää, että puku on ulospäin hahmonsa näköinen.
 

Pukudesignkilpailu

- Puvun ei tarvitse olla itsevalmistama.
- Yleisöäänestys ratkaisee voittajan.
 

Ilmoittautuminen

Traconin omiin kisoihin ilmoittaudutaan osoitteessa ilmo.cosplay.fi, paitsi Pukudesigniin, johon ilmoittaudutaan sähköpostilla cosplay@tracon.fi


Tarkemmat ohjeet kisoihin annetaan lähempänä kesää.

Säätöyhteisö B2 ry