Kunniavieras: Angel Leigh McCoy

Angel Leigh McCoy
Kuva: Dan Cole

Traconin kunniavieraaksi saapuu vuonna 2017 roolipelikirjoittaja ja tarinankertoja Angel Leigh McCoy!

McCoyn intohimo on interaktiivinen tarinankerronta ja 25 vuotta kestäneellä urallaan hän on keskittynyt pelien tarinankerrontaan ja hahmosuunnitteluun. Tällä hetkellä hän työskentelee kerronnallisena suunnittelijana ja kirjoittajana ArenaNetin Guild Wars 2 -MMORPG:ssä. McCoy on työskennellyt ArenaNetillä Guild Warsin parissa jo kymmenen vuoden ajan. ArenaNetin päivätyönsä ohella hän toimii perustamassaan Games Omniverse -indiepelifirmassa, jolla on tällä hetkellä työn alla kauhuteemainen puzzleseikkailupeli. McCoy on projektissa kirjoittaja ja tarinasuunnittelija.

McCoy sai ensikosketuksensa verkkopelaamiseen ja tarinankerrontaan pelien välityksellä 1980-luvun lopulla löydettyään MUSHit. MUSH on varhainen, tekstipohjainen verkkoviestintäkanava, johon käyttäjät pystyivät luomaan uusia huoneita, objekteja ja toimintoja käyttämällä MUSHin sisäistä skriptauskieltä. Ne siis olivat oiva alusta roolipelaamiseen. McCoy opettelikin MUSHin skriptikielen ja loi maailmoja ja tarinoita muille pelaajille.

1990-luvulla McCoysta tuli ensimmäinen alueellinen tarinankertoja Mind's Eye Societylle; hän ohjasi tuhansien pelaajien larppeja viiden osavaltion alueella sekä tuki pelin kansallisia ja kansainvälisiä tarinakaaria. 90-luvulla hän toimi myös freelancesuunnittelijana ja on ollut mukana tekemässä peli-, tarina- ja hahmosuunnittelua moniin pöytäroolipeleihin kuten Vampire: the Masquerade, Changeling: the Dreaming, Hunter: the Reckoning, Millennium’s End, Mage, Earthdawn, ja World of Necroscope. 2000-luvulla hänestä tuli Wizards of the Coastin Dungeons & Dragonsin ensimmäinen naispuolinen pelisuunnittelija. Videopelien parissa hän toimi ennen ArenaNetiä ja Guild Warsia viisi vuotta Microsoft Game Studiosilla verkkosivutiimissä.

McCoy on myös kirjoittanut useita novelleja ja pienoisromaanin. Hän haluaa vahvasti auttaa muita kirjoittajia etenemään urillaan. Hän julkaisee muiden tarinoita verkkolehdessään ja toimittamissaan antologioissa sekä tarjoaa neuvoja ja opetusta mentoroinnin ja workshoppien muodossa.
 

Angel Leigh McCoyn kotisivut: http://www.angelmccoy.com/

Games Omniverse: http://www.gamesomniverse.com

 

McCoy Traconissa

Angel Leigh McCoyn oma kunniavierasohjelma pidetään lauantaina klo 14:30 Pienessä salissa. Ohjelman tarkempi kuvaus saapuu piakkoin.

Kunniavieraspaneelissa sunnuntaina klo 15:00 Pienessä salissa McCoy ja toinen kunniavieraamme Chris Huelsbeck keskustelevat musiikista ja narratiivista peleissä.

LautapeliopasAiconSäätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi