AMV-Kilpailu

Tracon 2017 - AMV-kilpailun säännöt

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 1.5.2017

 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 6.8.2017 klo 23:59

 • AMV-kilpailu Traconissa 9.9. klo 18-21

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation tai pelin musiikkivideolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 6.8. klo 23:59 mennessä. Kilpailuun saa osallistua, vaikka ei itse pääsisikään paikalle Tracon-tapahtumaan, toki suositamme paikalle saapumista. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse tapahtuman kilpailussa voit esiintyä ainoastaan nimimerkillä niin halutessasi.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa.

Videon sisällöstä suurimman osan tulee olla aasialaislähtöisen animaation tai pelin materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä, joten vältäthän näitä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi videon tekijä tai käytetty materiaali. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai esimerkiksi kappaleen lyriikoita näin halutessaan. Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.), nämä tullaan toimittamaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Samassa yhteistyövideossa saa olla tekijänä maksimissaan 3 henkilöä. Kilpailussa ei nähdä perinteistä kategoriajakoa, vaan videot esitetään ennalta määritetyssä järjestyksessä ilman kategoriointia.

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita säännöllisesti säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi.

Esikarsinta ja tuomarointi

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tullaan näkemään Traconin AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse 27.8. mennessä.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa, mutta se voi saada muita palkintoja.

Tuomarit

Btloov
Editoinnin aloitin jo vuonna 2010, mutta AMV editointiin perehdyin enemmän 3 vuotta sitten. Animesta olen ollut kiinnostunut jo lapsuuden Digimonista asti. Coneihin törmäsin vähän sattumalta 2014 vuonna, ja siitä lähtien ne ovat olleet elämässä mukana. Joka tapahtumassa AMV-kisa on ehdottomasti yksi kohokohdista, oli sitten itse kisaajana tai ei.

Osallistuin itse ensimmäisen kerran kisaan mukaan 2015 vuoden Yukiconissa ja voitin samantien “Paras Draama” kunniamaininnan. Siitä lähtien olen lähetellyt videoita kisoihin, joihin olen itse ollut tyytyväinen. En tee videoita koskaan kisoja varten, vaan täysin oman inspiraation mukaan. Jos videosta tuli hyvä, on läheiseen kisaan osallistuminen mahdollisuus.

Jos käytte kurkkaamassa kanavaani saatatte huomata, että ei siellä paljon AMV-videoita näy. Editoin oikeastaan mihin vain joka minua kiinnostaa, oli sitten kyse kuvista, animaatiosta, pelistä tai live-actionista. Mulla ei ole lempi kategoriaa kisoissa, välillä oma suosikki löytyy toiminnasta ja joskus taas romantiikasta. Omaperäisyys on ehkä tärkein puoli videoissa. Tuomaroinnista minulla ei siis ole vielä kokemusta, mutta innolla odotan tätä kokemusta!


Joanne
Youtube: https://www.youtube.com/user/CutePiglett
My name is Joanne, nice to meet you!
I have been editing videos for about five years now and been to a handful of contests, both to sit back and watch and to enter my own videos. Pouring your hard work into a video and getting to watch it on the big screen with an audience is an incredible feeling and I hope you enjoy it as much as I do!

My personal favorite type of video to both edit and watch are "Slice of Life" story themed videos. I find these types of videos very powerful since they can portray realistic scenarios and real life struggles and carry a message. A great way to move someone with a video is to do your best to try to make it hit home and I have seen many people succeed in this, resulting in me falling in love with their work.

This is my first time judging and felt honored when I was invited to do so. I am looking forward to this experience and know it will be a good one! Best of luck to everyone!


Jenni "cloud\berry" Puurila
Anime ja AMV:t ovat kulkeneet elämässäni käsi kädessä vuodesta 2005. Itselläni on editointitaustaa jonkin verran ja AMV:itä editoin niin sanotusti "pöytälaatikkoon" omaksi iloksi. Vaikken julkinen tai superaktiivinen editoija olekaan niin olen ollut viimeisimmät vuodet tiiviisti Suomen AMV-skenessä kiinni.

Toimin tuomarina nyt kolmatta kertaa ja nautin suuresti tästä tehtävästä. AMV:issä minuun iskee eniten lähdemateriaalin, idean/tarinan ja musiikin sulava yhteiselo, oli kyseessä sitten minkälainen video tahansa. Selkeä seurattavuus on iloa silmille ja mielelle. Toivonkin näkeväni kaikenlaisia videoita laidasta laitaan, tsemppiä kisaan kaikille~! :3


Toni "Jefre Akemire / Dat Finnish Dango" Jefremoff
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5b6bjP1OVFNIw9ecM2CT3Q
Esittelyvideo:


Kilpailuohjelma Traconissa

AMV-kilpailu Traconissa pidetään Tampere-talon isossa salissa, lauantaina 9. syyskuuta klo 18. AMV-kilpailun osallistujien tulee ostaa tapahtuman lauantain tai viikonlopun pääsylippu osallistuakseen kilpailuohjelmaan. Kaikille finalisteille on kuitenkin varattu istumapaikka kilpailuun. Ohjeet istumapaikkalipun saamiseksi toimitetaan finalisteille ennen tapahtumaa.  Kilpailun juonto on kaksikielinen, suomeksi ja englanniksi.

Heti perinteisen AMV-kilpailun jälkeen nähdään myös Suomen Paras AMV -kilpailun tulokset. Lue lisää: http://www.amv.fi

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

 • Paras teemavideo (pahikset)

 • Paras tunteellinen

 • Paras komedia

 • Paras psykedeelinen

 • Kilpailun paras video (pääpalkinto)

Erikoispalkinnot

 • Editoijien suosikki

 • AMV-vastaavan suosikki

Yleisöäänestys

 • Yleisön suosikki

Suomen Paras AMV (erillinen kilpailu)

 • Sijat 1., 2. ja 3.

 • Kaikkien aikojen suomalaisin AMV

 

Paras teemavideo: Kaikkien vihaamat ja rakastamat pahikset ovat tänä vuonna Traconin teemana! Nyt etsimmekin siis parasta pahista/pahiksia esittelevää videota. Video voi olla tyyliltään millainen tahansa, tärkeintä vain on, että se esittelee pahishahmonsa onnistuneesti.

 

Paras tunteellinen: Perinteisesti parhaalla tunteellisella etsimme videota, joka saa erilaiset tunteet pintaan. Video on sydäntäriipivän koskettava omalla osa-alueellaan, kyseessä voi siis olla yhtä lailla surullinen, herkkä tai vaikka ahdistava video. Tärkeintä on, että videossa on tunnepuoli kohdillaan ja siitä ei sentimentaalisuutta puutu.

 

Paras komedia: Parhaalla komedialla haetaan videota, joka saa nauruhermon herkiämään, hymyn huulille ja joka on yleisellä tasollaan erittäin viihdyttävää sekä hauskaa katsottavaa. Tästä videosta ei viihdyttävyysarvoa puutu.

 

Paras psykedeelinen: Tämän vuoden uutuutena parhaalla psykedeelisellä etsimme videota, joka on omalla erilaisella tavallaan mieltä avartava. Psykedeelisiin elementteihin lukeutuvat muun muassa hallusinaatiot, aistien hämärtyminen sekä vääristyminen, uskonnolliset näyt ja kokonaisvaltainen mystisyys. Muistutamme kuitenkin, että kauhu- tai K18-videomateriaalia emme kilpailussa salli.

 

Kilpailun paras video: Haetaan videota, joka on tuomarointitiimin mielestä se kilpailun ehdoton helmi. Luonnollisesti arvioinnissa painotetaan kaikkia editoinnin ja visuaalisuuden osa-alueita tasapuolisesti.

 

Editoijien suosikki: Kukin finaaliin päässeistä editoijista saa nyt myös äänensä kuuluviin. Traconissa jaetaan myös “editoijien suosikki” -palkinto, joka menee sille videolle, jonka editoijat ovat äänestäneet korkeimmalle keskuudestaan. Finalistit saavat tarkemmat ohjeet äänestyksestä Traconissa.

 

AMV-vastaavan suosikki: Myös kilpailun AMV-vastaava palkitsee oman suosikkinsa. Video voi olla minkälainen tahansa, mutta yksinkertaisuudessaan tärkein elementti on, että se vetosi AMV-vastaavaan.

 

Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös “yleisön suosikki” -äänestys. Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman loppuosassa. Tapauksessa, jossa mahdollinen voittaja ei ole kilpailussa läsnä eikä ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, postitetaan se hänelle kotiin. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat eivät voi ottaa osaa kilpailuun. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailutapahtumassa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

 1. Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/

 2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: tracon-amv

 3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää videosi ohessa tekstitiedoston, joka sisältää kaikki nämä tiedot. Tee tämä etenkin mikäli lähetät monta videota samalla kertaa.

 4. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kisaan liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi.

AiconSäätöyhteisö B2 ryLautapeliopasConikuvat.fi